Lukas Hoppe

Lukas HoppeIk ben Lukas Hoppe en sinds oktober 2020 werkzaam bij Logopediepraktijk Miriam de Bekker.

Sinds ik in februari 2020 ben afgestudeerd, heb ik al werkervaring in een andere logopediepraktijk en in een revalidatiecentrum opgedaan. In de laatstgenoemde instelling ben ik nog steeds in dienst. Daarnaast werk ik ook bij Margot Sanders in Oss / Nuland.

Tijdens mijn eerste baan heb ik een interesse voor het gebied van OMFT (OroMyo Functionele Therapie; Behandeling van afwijkende mondgewoonten bij kinderen en vlwassenen) en de behandeling van de spreek- en zangstem opgebouwd. Zo veel, dat ik me in beide stoornisbeelden aan het verdiepen ben om elke cliënt doelgericht te kunnen begeleiden en zo zorg op maat kan bieden. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in de OMFT behandelingen en manuele facilitatie van de larynx.

Daarvoor heb ik me tijdens studie, stage en vrijwillige dienst in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel verdiept. Denk hierbij aan volwassenen met spraak-, taal- en slikproblemen op basis van een beroerte of een chronische ziekte zoals de ziekte van Parkinson.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben ook lid van de Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie. Ik ben ook lid van kwaliteitskring De Raad.

Qua karakter en werkwijze ben ik kritisch, heel open en doelgericht.
Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn vriendin, boeken en platen (muziek) en reizen naar elke soort bestemming.